Arbetar du med en elev som har inlärningssvårigheter och svårt att komma ihåg bokstäver?

Det finns barn med inlärningssvårigheter och som har det extra tufft med läs- och skrivstarten på grund av minnesproblematik kring bokstäver. Att låta barnet leka sig till läskunskap med en spelapp är inte lösningen när det gäller den här typen av inlärningssvårigheter. En allt för passiv väntan på att saker och ting faller på plats är heller inte den rätta lösningen för att hjälpa barnet! 

Vad som behövs är en vuxen som guidar och motiverar barnet till läsning via effektiv och anpassad iMAL träning. 

iMAL är ett enkelt, motiverande och anpassat sätt för att ge barn en positiv introduktion till bokstäver, läsning och skrivning. Med så lite som 10 till 15 minuters iMAL träning om dagen skapas goda förutsättningar för barnet att lära samt komma ihåg alla bokstäver. Den optimala iMAL träningen består av korta, men intensiva arbetspass som öppnar upp för mer tid till fri lek. 

Här nedan ger vi dig korta kursfilmer som visar hur du med iMAL som verktyg kan hjälpa barnet med skrivning och läsning. När du har tagit del av de två första kurserna kan du själv bedöma om barnet behöver iMAL. Kurserna är helt gratis. På Facebook kan du följa iMALs tips till åk 1 lärare. 

1. Behöver barnet iMAL?

2. Träna med iMAL

3. Förslag på extraövning

———————————————————————————————————

 

 

Lär dig mer om hur du anpassar iMALs utskriftsuppgifter

Köp iMALs läromedel till skolan