Typsnitt årskurs 1 och förskola

Vi har bland annat märkt av vikten av att använda “rätt” typsnitt i årskurs 1 och förskola – något vi är intresserade av att fördjupa oss i. Därför har vi lagt upp en omröstning på våra sociala medier där du som är lärare kan rösta på det typsnitt du personligen föredrar när du jobbar med bokstavsinlärning. 
På iMAL jobbar vi hårt för att kunna erbjuda er lärare ett funktionellt och användarvänligt verktyg i klassrummet. Vi försöker i så hög grad som möjligt att se till detaljer med syftet att kontinuerligt förbättra användarnas upplevelse av programmet.
typsnitt bokstäver

Vår fråga till er lärare är helt enkelt; vilket typsnitt är bäst att jobba med i årskurs 1 och förskola? Vi har en egen uppfattning när det gäller typsnitt i årskurs 1, men vi är intresserade av input direkt från svenska lärare som på daglig basis jobbar med bokstavsinlärning. Digitaliseringen i samband med undervisning har självklart bidragit till att diskussionen gällande typsnitt i åk 1 och tidig läsålder tagit mer plats. 

Bilderna nedan visar två olika alternativ på typsnitt i årskurs 1 eller förskola:

typsnitt årskurs 1
typsnitt bokstavsinlärning

Om du går in på iMALs Instagram sida kan du rösta på den variant du föredrar när du jobbar med typsnitt i samband med bokstavsinlärning. Din röst har stor betydelse för iMALs utveckling och vår strävan att anpassa läromedlet till lärares behov i undervisningsvardagen!

Avslutningsvis passar vi på att påminna om att det fortfarande finns en möjlighet till att testa iMAL gratis. Beställ provtillgång idag och testa programmet fram till slutet av juni!

« Tillbaka till bloggen