Läs- och skrivträning hemma med iMAL

Vi rekommenderar läs- och skrivträning hemma med iMAL för elever som tvingas stanna hemma från skolan på grund av Corona viruset. Det ger barnet möjlighet att öva bokstäver, läsning och skrivning hemma tillsammans med förälder eller annan vårdnadshavare.

Träna läs- och skrivträning hemma

iMAL gör det enkelt för barn att hålla igång läs- och skrivträningen hemma genom en digital plattform. Du kan beställa iMAL Hemma direkt via den här länken. Därefter kommer du snabbt igång med iMAL träningen hemma. Vi skickar dig dina inloggningsuppgifter på mejl och du loggar in via vår portal. För att läs- och skrivträningen hemma ska bli effektiv är tipset att ta del av filmerna som du hittar HÄR.  

Läs- och skrivträning hemma

iMAL Hemma fungerar på surfplattor av nyare version – både Android och iOS system. Tänk dock på att det är en fördel om barnet har viss tidigare erfarenhet av att använda “pekskärm” (touch screen). Å andra sidan tenderar barn att snabbt förstå ny teknik och iMAL är både användarvänligt och motiverande. 

Utgå från iMALs kartläggning (iMAL test)

Innan du påbörjar iMAL läs- och skrivträning hemma med barnet är tipset att kartlägga barnets bokstavskunskap. Du gör detta med hjälp av “iMAL testet” som du hittar här. Det är ett grundläggande underlag för dig som ska guida barnet genom iMAL läs- och skrivträning hemma.

Filmen här under är bra att kika på innan du sätter igång med iMAL hemma. 

Håll er friska och se till att noga följa alla råd och riktlinjer för att dels inte bli smittade, dels inte smitta andra!

« Tillbaka till bloggen